Articolele Mele (o invitatie la conversatii si dezbateri)

O autoritate care isi asuma din vanitate toata responsabilitatea pentru satisfactia si performanta celor pe care ea ii guverneaza, este o autoritate care va esua sa-si indeplineasca misiunea!

leave a comment »

Sunt din categoria acelora care cred ca prima misiune a oricarei autoritati (ca vorbim aici de parinte, guvern, antrenor, presedinte de tara, manager, agentie guvernamentala de reglementare, etc) este de a-i creste pe cei care doresc sa traiasca in spatiul sau de influenta. De a-i creste pentru a deveni din ce in ce mai independenti, mai bine pregatiti sa se adapteze si sa faca fata schimbarilor permanente. Parintii isi cresc copii pentru ca acestia sa poata sa se descurse singuri cat mai repede. Antrenorii lucreaza cu sportivii independenti sau cu echipele astfel incat sa le creasca permanent performanta, in timpul competitiei – atunci cand antrenorul este pe banca! Responsabilitatea in aceste cazuri este impartita aproape in mod egal. Cand cineva reuseste sau esueaza – ambele parti sunt in egala masura responsabile!

Oare managerii, inloc sa se intrebe “Ce as putea face pentru a da mai multa satisfactie si a creste angajamentul celor din companie?”, n-ar putea sa-si incurajeze mai mult angajatii sa se intrebe singuri: “Ce ar trebui sa fac astfel incat sa-mi cresc performantele si satisfactia de la locul de munca?” Oare guvernul nostru – cu rezultatele si reputatia pe care le are acum, n-ar arata o adevarata maturizare, daca nu si-ar mai asuma (din vanitate!!!) rolul paternalist si responsabilitatea pentru fericirea cetatenilor lui? Si in schimb ar arata disponibilitatea de a-i ajuta si incuraja pe acestia sa se intrebe singuri: “Ce ar trebui sa fac eu pentru a avea o viata mai fericita si mai plina de sens, ca cetatean al acestei tari?” Abia atunci va reusi sa-si demonstreze siesi capacitatea de a se desparti de trecut si a fi credibil atunci cand promite o epoca mai buna!

Reclame

Written by Viorel Panaite

ianuarie 6, 2011 la 5:37 pm

Publicat în Human Invest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: