Articolele Mele (o invitatie la conversatii si dezbateri)

De ce a meritat din plin sa particip la summit-ul international Ken Blanchard din acest an?

leave a comment »

Cred ca nu ma puteam pregati mai bine in aceasta primavara pentru lucrurile faine ce urmeaza sa se intample in Human Invest in acest an si in urmatorii, decat punand laolalta experientele mele personale din ultima perioada (bune si rele), cu pragmatismul si profunzimea pe care am descoperit-o la multi dintre cei cu care am stat de vorba la aceasta conferinta: de la cei cu care stateam la mesele de lucru ale workshop-urilor, directori ai diverselor companii participante, la colegii din reteaua Blanchard si la speaker-ii invitati – autori de carti sau manageri ai unor proiecte de succes.

Care au fost lucrurile mele favorite? Le-am scris rapid in drum spre casa:

Pat Zigarmi si noul sau program “Developing Your Leadership Point of View” sunt fara indoiala in top! Un punct de plecare puternic pentru orice proces matur de educatie in leadership, o sesiune de reflectie, care da claritate, forta si te ajuta sa te cunosti profund pe tine insuti, sa te poti “conecta uman” cu cei pe care vrei sa-i conduci. Orice senior sau top manager ar trebui sa aiba experienta acestui program! Prezentarea a fost si ea de exceptie: autentica, personala. Sustinuta in prezenta si cu exemple din viata lui Colleen C. Barrett. Cu siguranta aceasta sesiune va fi integrata in urmatoarele noastre programe care se intrevad in urmatoarele luni.

A fost apoi Garry Ridge, co-autor impreuna cu Ken Blanchard, al cartii pe care tocmai au lansat-o “Helping People Win at Work”, presedinte al companiei WD-40 Company si profesor in programul “Executive Leadership Program” al Universitatii din San Diego, unde sustine sesiunile de leadership, talent management si succession planning. Iata notitele mele din timpul sesiunii: “To understand how a tribal culture impacts open communication, think about tribal leaders: they sit around a fire and share their knowledge with younger tribe members” / “An effective performance management system has three parts. The first is performance planning – it’s all about giving your people the final exam ahead of time” / “The leader has to keep up his or her end of the partenerhip relationship on a day-to-day basis, helping and coaching the tribe member to get an A”.

Insa fiecare zi se incheia minunat, la o bere (si cu dans, desigur!!!) in cluburile cu muzica live din San Diego, alaturi de colegi din reteaua Blanchard, din tari precum Irlanda, Israel, Grecia, Ungaria, Olanda (acest grup a fost sufletul retelei de parteneri!). Ne-am cunoscut personal mai bine, am vorbit despre proiecte comune si despre cum sa gasim mai multe ocazii de a ne distra si lucra cot-la-cot! Surpriza a fost totala cand, aflandu-se ca este ziua mea (si a colegului meu Rares), familia Blanchard a organizat special pe 25 martie seara, o petrecere in propria lor casa si ne-a pus la dispozitie pentru transport, o imensa limuzina in care “gashca vesela” de mai sus, a tinut-o intr-o distractie continua (abia astept sa vad si eu pozele care se tot faceau cu toate aparatele posibile)!!!!

Ce aduc acasa? Aminitiri extraordinare, idei proaspete despre cum sa continuam sa facem din Human Invest un loc de munca tot mai fain si tot mai funky, si cate o mica surpriza fiecaruia dintre colegii (in acelasi timp si prietenii) mei!!!

P.S. Pentru cei interesati de intreaga agenda a conferintei, formatul a fost urmatorul: Global Sales Meeting (1,5 zile), The Blanchard Leadership Summit (1,5 zile), International Partners Meeting (1 zi).

Reclame

Written by Viorel Panaite

martie 27, 2010 la 2:41 am

Publicat în Human Invest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: