Articolele Mele (o invitatie la conversatii si dezbateri)

„The Hub Mentality™” reflecta cum nu se poate mai bine filozofia proiectului nostru „comunitati”

leave a comment »

A tribe that communicates more quickly, with alacrity and emotion is a tribe that thrives. Seth Godin

Ce-ar fi daca am vedea in jurul nostru mai multi oameni care se implica activ si construiesc un climat mai sanatos la locurile lor de munca? Ce e de facut pentru a ajunge aici? Ce ar trebui schimbat din felul in care se fac lucrurile acum pentru a-i face pe angajati mai responsabili, mai creativi si mai flexibili? Acestea sunt intrebarile pe care le avem permanent in minte cand implementam proiecte pentru clientii nostri.

Cum ar trebui sa arate procesele de invatare moderne, cum doresc sa invete si sa fie atrasi in procesele educationale cei care vor sa-si largeasca orizonturile si sa influenteze pozitiv organizatiile in care lucreaza? A fost un al doilea set de intrebari care ne-a adus mai aproape de lucrurile cu care ne ocupam, intrebari pe care si le-au ridicat colegele mele care lucreaza la construirea proiectului nostru denumit „comunitati”.

Stilul de viata se schimba, valorile se reprioritizeaza, consumatorii de educatie de business nu mai doresc doar sa cumpere un serviciu gandit si oferit de altcineva! Cauta o comunitate de dezbateri, interactiva, in care sa aiba libertatea de a alege dintr-o mare diversitate, experientele de invatare pe care si le doresc cel mai mult si de care ei cred ca au nevoie. Vor sa faca parte dintr-o comunitate care produce valoare, independent de cine o „hraneste” si o conduce. O parte dintre ei, vor chiar sa contribuie la construirea de noi experiente si sa devina ambasadorii comunitatii, atragand noi membri!

So profoundly revolutionary is this new civilization that it challenges all our old assumptions. Old ways of thinking, old formulas, dogmas, and ideologies, no matter how cherished or how useful in the past, no longer fit the facts. The world that is fast emerging from the clash of new values and technologies, new  geopolitical relationships, new life-styles and modes of communication, demands wholly new ideas and analogies, classifications and concepts. We cannot cram the embryonic world of tomorrow into yesterday’s conventional cubbyholes. Nor are the orthodox attitudes or moods appropriate. Alvin Tofler

Cred ca educatiei i se da valoare atata timp cat poate contribui la progres si la transformare. Oamenii folosesc educatia dobandita, in viata lor publica sau privata, daca cineva de incredere i-a indrumat cum sa aleaga cele mai potrivite experiente si i-a asistat apoi la punerea in practica a celor invatate. Proiectul pe care il construim acum are ambitia de a crea infrastructura si cultura necesare ca educatia sa devina o investitie personala si mai valoroasa!

Cei mai curiosi, pot intelege mai bine filozofia de la fundatia proiectului nostru, citind articolul: The Hub Mentality: Shifting From Business Transactions To Community Interaction. Am ramas uimiti sa vedem atatea similitudini intre cele doua ideologii de business.

Reclame

Written by Viorel Panaite

august 5, 2009 la 9:23 am

Publicat în Human Invest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: