Articolele Mele (o invitatie la conversatii si dezbateri)

De ce-mi este atat de drag programul Nextep!

with 3 comments

Nextep1

Cred ca Human Invest nu ar fi existat daca familia din care provin nu ar fi fost o familie de profesori foarte pasionati: bunicul meu (cu Facultatea de Teologie de la Cernauti), intors sanatos din Razboi si din luptele duse la Tiganca a predat ani multi la Tecuci muzica, istorie, matematica fiind pe rand, director de scoala, dirijor de cor si unul din cei mai generosi si incurajatori oameni pe care i-am intalnit, stand pana tarziu, dupa ore si ajutandu-si proprii elevi, alaturi de copiii sai – sa obtina note mai bune la scoala. Scoala pe care o conducea era pe primul loc!

Mama si tatal meu apoi, ceilalti frati ai mamei – si-au castigat aceeasi reputatie in invatamant: dedicati si implicati in relatiile cu elevii lor, recunoscuti pentru rigoarea si profunzimea cu care lucrau. Am crescut printre caiete de teza, planuri de lectii, pregatirea schimburilor de experienta si multi profesori care ne vizitau acasa, pentru a continua discutiile de la cercurile pedagogice – mereu in fata unei placinte fierbinti si aburinde cu branza, pe care nu o ratez nici acum cand merg la Tecuci!

Cand eram mic, ai mei mi-au spus ca le-ar placea sa devin si eu profesor, dar o meserie de inginer sau economist se plateste mai bine! Asa am ajuns sa studiez economia la facultate, dar ceva genetic m-a facut sa ma implic in acea perioada in mai multe proiecte voluntare, in care transferul de practici era asigurat de membrii vechi, catre cei mai noi. In 1996 mi-am castigat insa primii bani din training (ca si angajat), iar in 1997 am inceput sa lucrez pe cont propriu, fiind cred printre primii „traineri-freelance” din Romania: lucram atat pentru clientii mei, cat si pentru clientii principalelor companii de consultanta care aveau proiecte de training, dar nu aveau suficienti traineri.

Am visat insa mereu sa conduc o scoala! In 2003, Holcim Romania propune Human Invest sa devina partenerul in dezvoltarea unei scoli interne pentru middle management, scoala care avea sa devina ulterior, unul din cele mai de succes programe interne de management care se continua si azi, program denumit ProManager – program esential de management!

De aici a inceput totul: colega mea Alexandra Georgescu, Product Development Manager acum, dar care in 2005 conducea acest program la Holcim Romania, a fost extrem de entuziasta cand am discutat cu ea posibilitatea de a-l face public, intr-o forma putin schimbata. Astfel, in 2007 am lansat prima editie publica, intr-un eveniment de care ne vom aduce mereu aminte! Managementul operational al programului a fost preluat apoi de colega noastra Marina Titu, Nextep Learning Coordinator, care prin entuziasmul ei ii tine pe participanti conectati la intreg procesul de invatare in ciuda presiunilor de business prin care acestia trec mereu!

Azi, peste 15 companii au decis sa-si formeze managerii cu potential in Nextep! Intreband unii din invitatii la program despre Nextep, m-a facut sa ma simt foarte mandru cand mi-au spus:

“Nextep ne da ocazia sa gasim la o problema, mai multe posibile rezolvari si mai mult de atat, interactiunea umana din cadrul programului iti ofera unghiuri diferite de abordare a problemelor manageriale. Personal, am avut cazuri concrete in cadrul programului, in care mi-am dat seama ca exista mai mult de o solutie la o problema de management, iar reusita unei solutii alese spre implementare, tine foarte mult de intelegerea cadrului si a mediului in care activezi”, Cristina Opran, Training & Development Manager, Central Eastern Europe, Israel & Turkey, Xerox Romania.

“Ceea ce imi place in mod particular la programul Nextep este abordarea sa practica asupra “oportunitatilor” de fiecare zi cu care ne intalnim la birou. Modul de prezentare a cursului este cu adevarat inedit, utilizandu-se metode de invatare interactive, cursul fiind unul foarte dinamic iar informatia usor de asimilat. Profit de acest moment sa le multumesc trainerilor (profesionisti din business-ul romanesc) pentru flexibilitate, implicare, permanenta adaptabilitate la nevoile specifice ale fiecaruia dintre noi si pentru faptul ca ne-au impartasit cu maximum de daruire dorinta de a construi inovativ, pe baze solide, sanatoase. Nextep este un program esential de dezvoltare manageriala!” Catalina Nichiforov – Event Marketing Manager, The Rompetrol Group

Alti invitati speciali ai programului precum Eric Kish, Vice Presedinte The Rompetrol Group, Marius Persinaru, Country General Manager Xerox Romania & Rep. Moldova, Vlad Cretu, Director Vodafone Romania, Csaba Gergely, Senior Manager PricewaterhouseCoopers si Presedite HR Club, Bogdan Lebu, Corporate Marketing Operations Manager, Orange Romania, Marius Radu, Business Unit Manager Vacccines GSK Romania, Mihai Negut, owner Kick off Events – au dezbatut cu participantii studii de caz si proiecte pe care le-au condus din care am extras lectii de management extrem de pragmatice!

Aspir ca “Nextep: de la specialist, la manager” sa fie un standard autentic in Romania privind programele publice de educatie manageriale pentru middle manageri: practic, personal si esential! Procesele de invatare de calitate, cei care coordoneaza programul sau profilul invitatilor, imi dau asigurari ca suntem pe drumul cel bun: incepe sa se formeze comunitatea de Alumni, participantii ne devin ambasadori, iar industria de educatie manageriala incepe deja sa-l nominalizeze printre programele cu personalitate si de calitate superioara! In curand vom lansa si programul “Nextep: de la antreprenor, la CEO”, dedicat antreprenorilor!

Sustin personal programul si pentru Human Invest este o prioritate, chiar si in aceste vremuri!

Reclame

Written by Viorel Panaite

martie 8, 2009 la 10:59 am

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. care sunt diferentierile fata de un program MBA sau E-MBA?

  boldfrank

  martie 10, 2009 at 2:48 pm

 2. Salut,

  Merci de intrebare! Nextep este un program care iti ofera un „echipament” practic, indispensabil oricarui middle manager pentru a-si accelera maturizarea si pentru a capata mai multa profunzime si mai multa coerenta!

  Din aceasta perspectiva, modulele Nextep au un continut flexibil de la o editie la alta, in functie de prioritatile mediului de business (ex. modulul HR din acest an a fost mai orientat catre sistemele de performance management, iar modulul Strategic Management, catre „leading change projects”).

  O alta caracteristica o gasim in ponderea sesiunilor de dezbateri, in prezenta unor programe licentiate (ex. Situational Leadership II sau DiSC) si asistarea participantilor in procesul de invatare si implementare, prin intalniri unu-la-unu cu trainerii sau chiar cu managerii lor directi.

  Nota si amprenta „exotica” este data de profilul invitatilor, in „Serile Nextep”: oameni foarte diferiti, cu experiente diverse, din industrii si pozitii cat mai diverse, cu scopul de a oferi participantilor unghiuri de vedere neconventionale pentru a se inspira din „domenii laterale” si cu care intra mai rar in contact!

  Cam asta este personalitatea Nextep!

  Ti-am raspuns la intrebare?

  Viorel

  Viorel Panaite

  martie 11, 2009 at 11:17 am

 3. […] zile dupa ce a fost invitat special la una din serile de leadership ale programului nostru pre-MBA Nextep si a fost publicata atunci in newsletter-ul nostru. Dar mi-am adus aminte de ea cand am primit pe […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: